28. joulukuuta 2010

Vuoden 2010 10+1 lempparia

Monet ovat viime päivinä esitelleet erilaisia koosteita kuluvalta vuodelta. Toinen näiden päivien kuuma juttu näyttää olevan ale-ostosten esittely. Näistä vaikutteita saaneena päätin esitellä tämän vuoden lemppariostoksiani. Osa näistä maksoi opiskelijan kukkarolle aika huomattavia summia, mutta kerrankin kannatti tuhlata. Näiden ostosten jälkeen ei ole enää tarvetta käydä ostamassa niitä muutaman euron ketjumyymälärättejä. Paras mieleeni jäänyt viisaus alennusmyynneistä on: "mitä et tarvinut täysihintaisena, et tarvitse sitä nytkään puoleen hintaan (tai vaikka vaate tms. olisi kuinka halpa tahansa)".


1. IVANAHelsingin Tiikerimekko, ostin alkuvuodesta Huuto.netistä. Käytin tätä pikkusiskon lakkiaisissa, ja tällä samalla mekolla mennään vielä monet muutkin juhlat.
2. Luomuruoka. Ostan luomuna suurimman osan asioista, joita luomuna saa.

3. Milanosta torilta joltakin käsityöläiseltä ostettu vetoketjupussukka on minulla käytössä meikkipussina.
4. Mifukon laukkua käytän päivittäin koululaukkuna ja muulloinkin, jos esimerkiksi läppärin tarvitsee mukaan.

5. Cheap Mondayn harmaata laukkua käytän viikonloppureissuilla, laukkuun mahtuu suunnilleen puoli elämää mukaan.
6. PeopleTreen sininen mekko, näyttelee tarvittaessa niin pikkumustaa kuin yöpaitaakin.

7. Weledan Almond-sarjan voide on yksi suosikkikasvovoiteeni. Edustakoon tässä samalla nyt myös muutakin ekokosmetiikkaa, joista on tullut lyhyessä ajassa lemppareitani.
8. Terra Planan talvikengät, en ole kahteen viikkoon käyttänyt muita kenkiä kuin nämä.

9. Objectin raitatunikan ostin joskus kesällä. Tätä on tullut pidettyä.
10+1. Tarviiko PeopleTreen harmaata mekkoa edes mainita enää, on tainnut tulla jo selväksi rakkauteni tähän mekkoon. +1 on pari kuukautta sitten Berliinistä ostettu COSin huivi, jossa on ruuvien ja muttereiden kuvia.

Jonkin verran muutakin on tullut ostettua, mutta ei mitään huomattavia määriä. Tosiaan ostan nykyään pääasiassa sellaisia vaatteita, joita tiedän rakastavani vielä vuosien päästäkin. Ja kun keskittää ylimääräiset rahansa niihin ostoksiin, joista tietää pitävänsä oikeasti, ei se kalliimpi hinta haittaa edes niin paljoa. Laskepa huviksesi, paljonko olet käyttänyt rahaa niihin kaapinperällä pyöriviin "melkein hyviin" ostoksiin, joita et käytä kuitenkaan. Mitä olisit samalla summalla saanut?

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja hankintoja. On kyllä niin totta, että viisasta on ostaa vain niitä asioita, joista IHAN varmasti tietää pitävänsä vielä pitkän ajan päästä, ja postauksesi oli hyvä muistutus! :) Itseäni harmittaa aina ne puolihyvät hankinnat, joita ilman pärjäisi mainiosti.

    VastaaPoista
  2. 17 neliötä: Kiitos! Itse olen aika hyvin oppinut eroon tavasta ostaa puolihyvää. Aiemmin harmitti ne vääränkokoiset kirppisvaatteet ja ale-ostokset, joita ei tullutkaan käytettyä.

    VastaaPoista